Elegendő csak a penészes felületeket festeni?

Természetesen nem elegendő. Olvassa el miért is ….

Beltéren a penész akkor tud kialakulni, ha adott hőmérsékleten a levegő telítődik párával, és a páratöbblet a hűvösebb falrészeken ki tud csapódni. A kicsapódott párában tudnak a penészspórák megtelepedni. A vegyszeres penészirtás csupán tüneti kezelése a problémának, mert a vegyszerek csak addig hatnak, amíg el nem párolognak a falfelületről. Ezt követően a penész ismét megjelenik a kicsapódott nedvességben. Végleges megoldást csak akkor tudunk elérni, ha csökkentjük a páratartalmat és/vagy megemeljük a falak felületi hőmérsékletét, hogy a pára ne csapódjon ki a felületen.

A ThermoShield festékcsalád ThermoVital nevű beltéri festéke képes mindkét feladatot ellátni. A festékben található mikroszkopikus méretű kerámiagömböcskék egyenletesen oszlatják el a meleget a falon, így a korábbi hidegebb falrészek is fölmelegszenek. (Részleges festés esetén a nem festett felületek hidegek maradnak, és oda csapódna le a nedvesség) Ez a hőeloszlató hatás a hőérzetet is nagyban javítja a helyiségekben, így energiát is megtakaríthatunk a téli fűtési szezonban.

A festék kötőanyaga nagy mennyiségű pára megkötésére képes, ezáltal csökken a levegő páratelítettsége, és a párakicsapódás megszűnik. A páraszabályzáshoz fontos, hogy a légköbméternek megfelelően arányos mennyiségű kötőanyag legyen a falakon, ezt csak minden fal és a mennyezet festésével tudjuk elérni. A ThermoVital ezen túlmenően tartalmaz egy sóadalékot is, ami még egy plusz védelmet jelent a penész ellen.

A ThermoVital festék, tehát a penész kialakulásának feltételeit szünteti meg, így amíg a bevonat a falon van, addig tartósan megoldja a problémát.

Viszont csak akkor képes a fent leírtakat hatékonyan véghezvinni, ha a szoba teljes felületét lefestjük, hiszen akkor tudjuk a felületi hőmérsékletet mindenütt megemelni, valamint akkor áll elegendő felület rendelkezésre a páraelnyeléshez, páratartalom szabályozásához.

 Ha tartós – garanciális – megoldást akar a penész megszüntetésére kérjen ajánlatot a lenti űrlapon!