Véglegesen megszüntethető a penész, és garanciát is kapok rá?

Bár a penészedés kialakulása nagyrészt a lakó életszokásain múlik, a legtöbb esetben mégis képesek vagyunk hosszú évekre meggátolni a penész visszatérését. A hosszú évekből az első 3 évre garanciát is tudunk vállalni, előzetes egyeztetés alapján.

Min múlik, hogy tartósan eltűnjön a penész az otthonomból?

A penész akkor tud kialakulni, ha adott hőmérsékleten a levegő telítődik párával, és a páratöbblet a hűvösebb falrészeken kicsapódik. A kicsapódott párában tudnak a penészspórák megtelepedni. Ha van felületi nedvesség lesz penész, ha nincs nedvesség nincs penész.

 Végleges megoldást csak akkor tudunk elérni, ha csökkentjük a páratartalmat és/vagy megemeljük a falak felületi hőmérsékletét, hogy a pára ne csapódjon ki a felületen.

A ThermoShield festékcsalád ThermoVital nevű beltéri festéke képes mindkét feladatot ellátni. A festékben található mikroszkopikus méretű kerámiagömböcskék egyenletesen oszlatják el a meleget a falon, így a korábbi hidegebb falrészek is fölmelegszenek. (Részleges festés esetén a nem festett felületek hidegek maradnak, és oda csapódna le a nedvesség) Ez a hőeloszlató hatás a hőérzetet is nagyban javítja a helyiségekben, így energiát is megtakaríthatunk a téli fűtési szezonban.

A festék kötőanyaga nagy mennyiségű pára megkötésére képes, ezáltal csökken a levegő páratelítettsége, és a párakicsapódás megszűnik. A páraszabályzáshoz fontos, hogy a légköbméternek megfelelően arányos mennyiségű kötőanyag legyen a falakon, ezt csak minden fal és a mennyezet festésével tudjuk elérni. A ThermoVital ezen túlmenően tartalmaz egy sóadalékot is, ami még egy plusz védelmet jelent a penész ellen.

A ThermoVital festék, tehát a penész kialakulásának feltételeit szünteti meg, így amíg a bevonat a falon van, addig tartósan megoldja a problémát.

 Ha tartós – garanciális – megoldást akar a penész megszüntetésére kérjen ajánlatot a lenti űrlapon!